menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Badstuestræde 17, 1
1209 København K

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

VI HAR VUNDET "UNIVERSET"

Konkurrencen om det nye Børne- & Ungeunivers på Stigsborg Havnefront, med fokus på bæredygtige og betydningsfulde fællesskaber! Det kommende Børne- og Ungeunivers består af en firesporet skole med 1.000 elever og tilhørende DUS/SFO, samt et nyt dagtilbud med både vuggestue og børnehave for 160 børn. Derudover skal ’Universet’ fungere som bydelshus med folkekøkken samt idræts-, værksteds- og science faciliteter, der skal bidrage til at styrke lokalmiljøet omkring skolen. ’Universet’ er udformet med en åben og inviterende stueetage, der binder Skolepladsen, Stigsborg Bypark og Stigsborg Havnefront sammen. Indenfor er husets fællesfaciliteter og samlingsområder placeret omkring et atrium, der også skaber den vertikale forbindelse mellem alle årgangene i skolen.

I den videre proces med Børne- og Ungeuniverset arbejdes der med første spadestik primo 2023 og ibrugtagning og indflytning ultimo 2024.

INDVIELSE LÆRINGSHUSET NÆRHEDEN

I dag indvier Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler den nye skole i bydelen Nærheden, og det er en skole ud over det normale! Skolen skal huse 1500 elever og rummer samtidig en integreret daginstitution, en sportshal og kulturfaciliteter, der skal gøre skolen til et samlingssted for hele bydelen. Skolen er fra første til sidste streg tilrettelagt for undervisning efter det 21. århundredes læringsprincipper, hvor bygningen fungerer som et aktivt pædagogisk værktøj i undervisning, og fokus ligger på kreativitet, kollaboration, kritisk tænkning og kommunikation.

Projektet er tegnet af Kjaer & Richter i samarbejde med CCO Architects, totalentreprenør BAM-Danmark, Oluf Jørgensen og 1:1 Landskab. Foto: Adam Mørk

LÆS MERE

REJSEGILDE GODSBANEKOLLEGIET AARHUS

Der er netop fejret rejsegilde på det nye Godsbanekollegie med 360 kollegieværelser og ungdomsboliger på det gamle godsbaneareal. Direktør Per Juulsen fra Kollegiekontoret glæder sig til igen at kunne tiltrække internationale studerende til ungdomsmiljøet efter corona, og bestyrelsesformand Dan Christensen fra AAB Aarhus fremhævede i sin tale, at det nye byggeri ikke kun er for nutiden, men at det skal stå i mange år ind i fremtiden.

Godsbanekollegiet indgår i Aarhus K, hvor kreativitet og kultur - deraf K’et - er en del af stemningen.

Byggeriet opføres efter totalentreprisekonkurrence i 2017 - et samarbejde imellem Dansk Boligbyg, Kjaer & Richter, Søren Jensen rådgivende ingeniører og Opland landskabsarkitekter.

AVENY T - REJSEGILDE

Rejsegildet på det nye væksthus til Aveny T blev fejret med taler af blandt andre borgmester Simon Aggersen og teaterdirektør Jon Stephensen.

Det nye væksthus er med til at skabe åbne og anderledes rammer for ny og ung scenekunst.

Da byggeriet indgår i en særlig byhistorisk kontekst, er der arbejdet på at opnå det rette facadeudtryk, hvor huset både vil indpasse sig respektfuldt i omgivelserne og samtidigt bidrage med nye kvaliteter.

Projektet er støttet af A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål.

NYE SKOLE – GROBUND FOR FÆLLESSKABER

Vores vinderprojekt, Grobund, bliver fremtidens lærings- og aktivitetsbyggeri i den grønne og bæredygtige bydel, Nye .

Byggeriet er på 14.000 m² og indeholder lærings- og kulturfaciliteter samt idrætshal og boldbaner. Projektet er udarbejdet af Kjaer & Richter i samarbejde med C.C Contractor, Christensen & Co. Arkitekter, AFRY og LYTT og skal stå færdigt i 2024.

Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og videreudvikle projektet i samarbejde med Aarhus Kommune.

LÆS MERE

AVENY T - NU ER BYGGERIET IGANG

26. april tog Borgmester Simon Aggersen, teaterdirektør Jon Stephensen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh første spadestik til Aveny T’s nye tilbygning på Frederiksberg.

Den nye nationalscene for unge er udformet som et ”Væksthus” til Aveny T, og er udformet med respekt for områdets særlige kulturhistoriske stemning.

Projektet er tegnet af Kjaer & Richter i samarbejde med Tranberg Arkitekter, Oluf Jørgensen og 1:1 Landskab som underrådgivere og er støttet af A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål.

LÆS MERE