menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Flæsketorvet 75 3. sal
1711 København

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

SOMMERFERIE 2018

Efter den årlige sommerfest med bobler og petanque, er vi nu snart klar til sommerferie.

Receptionen holder lukket i uge 29 og 30, men tegnestuen kan kontaktes via mail eller direkte numre.

Kjaer & Richter ønsker alle en rigtig god sommer.

INDVIELSE AF ARDEN SKOLE

Kjaer & Richter vandt i 2015, i samarbejde med Akademiingeniør Svend Poulsen A/S og Arkitektfirmaet Gustin, konkurrencen om udvidelse og opdatering af Arden Skole. Den 31. maj 2018 blev skolen indviet – det blev fejret med taler, fællessang elevoptræden og afsløring af elevernes fælles kunstværk - på væggen i samlingssalen.

Med byggeriet har vi haft fokus på at favne folk og invitere indenfor. Dette er gjort med en svagt buet facade og et stort åbent indgangsparti, som leder direkte ind til det store lyse fællesrum, der er skolens hjerte. Det har samtidigt været vigtigt at fremtidssikre skolen med henblik på rum for læring, plads til fællesskab og samling, men også rum til fordybelse og refleksion.

Blandt talerne var udvalgsformand Svend Madsen, der slog fast:” Vi har fået en skole, hvor mennesker kan trives. Det er en god platform for læring.”

ARKITEKTFIRMAET KJAER & RICHTER OVERTAGER ØSTERGAARD ARKITEKTER I AALBORG

I en årrække har arkitektfirmaet Kjaer & Richter skabt en række store bygningsprojekter overalt i Nordjylland – undervisningsbygninger på Aalborg Universitet, svømmehal i Gigantium, boliger med Plaza ved Limfjordsbroen og senest Budolfi Plads som de mest iøjefaldende. Kjaer & Richter og Østergaard Arkitekter har gennem årene haft projekt-samarbejder, derfor faldt det naturligt at etablere en afdeling i Aalborg ved at Kjaer & Richter købte Østergaard Arkitekter, der ønskede at blive en del af en større tegnestue i bestræbelserne på fortsat at kunne levere den fulde palet af kompetencer for bygherrer i både den private og offentlige sektor. Adressen på Hasserisvej 165 og medarbejderstaben bevares med Mads Østergaard som leder for Kjaer & Richters nye Aalborg afdeling. Med tegnestue i Aalborg vil Kjaer & Richter udvide aktiviteterne i det nordjyske og forøge medarbejderstaben i Aalborg. Med købet af Østergaard Arkitekter får firmaet også en bredere kundeportefølje. Fremadrettet skaber vi nu et endnu stærkere fundament for vores gode og visionære samarbejde med målet om, gennem arkitekturen, fortsat at bidrage og skabe fremtidssikrede muligheder og merværdi for vores kunder.

  • Det er med andre ord et perfekt match, udtaler Peter Sand, medindehaver af Kjaer & Richter og Mads Østergaard, indehaver af Østergaard Arkitekter samstemmende.

MILANO I MAJ

Kjaer & Richter på studietur til Lombardiets hovedstad Milano, 4 dage med masser af indtryk.

Milano er en fantastisk by med høj puls, der byder på talrige oplevelser. Vi så en god blanding af nyt og gammelt. Et must var naturligvis - verdens femtestørste og Italiens stør­ste kirkebyggeri - domkirken. Det blev også til mange andre inspirerende bygværker som Bosca Verticale, Corte Verde, UniCredit Pavilion, Museerne Mudec og Armani Silos, University Bocconi, Arco Della Pace, Residenze Hadid, Residenze Liebeskind, Casa Rustica og Fondazione Prada, hvor vi fik en guidet rundvisning i arkitekturen.

Foruden de kulturelle og arkitektfaglige oplevelser var der lokalopgør med Milan på programmet.

Milano i maj bød på godt vejr, dejlig italiensk mad og vin, men ikke mindst samvær og interessante faglige diskussioner.

INDVIELSE NØRRE SNEDE SKOLE

I 2015 vandt Kjaer & Richter i samarbejde med entreprenørfirmaet CC Contractor, Rambøll og Labland konkurrencen om udvidelse og opdatering af Nørre Snede Skole som netop er indviet. En festdag med stort fremmøde af bygens borgere.

Den nye Nørre Snede Skole skolen er ikke blot en skole, men også det lokale kulturhus med byens folkebibliotek. Det understregede Borgmester Ib Lauritsen i sin tale ved åbningen. Skolen summer af entusiasme og energi, og han var ikke i tvivl om, at de 60 millioner kroner, som skolefornyelsen har kostet, er godt givet ud.

læs mere

REJSEGILDE HASSERISLUND I AALBORG

Torsdag d. 25 april blev der afholdt rejsegilde på kanthus A og B i Hasserislund.

Bebyggelsen, der er tegnet af Kjaer & Richter med Frandsen & Søndergaard som ingeniør, opføres af TL Byg.

Boligbebyggelsen er i tre plan og indeholder i alt 69 lejligheder, der forventes klar til indflytning ultimo 2018.

Som det hører sig til takkede direktøren for TL-Byg Jens Nielsen håndværkerne for det gode arbejde og dagen blev fejret med pølsebord og ”et leve for byggeriet”.