menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Flæsketorvet 75 3. sal
1711 København

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

Vi har vundet den nye Nord-Øst Amager Skole i Holmbladskvarteret ved Kløvermarken på Amager

Citat fra dommerbetænkningen “er et indlevet forslag, som i fremragende grad opfylder byggeprogrammets ønsker og krav, og det demonstrerer en enestående evne til at skabe en velfungerende og moderne skolebygning, der med sin afklarede og veludviklede arkitektur på fremragende vis udstråler sit formål i tæt samspil med den urbane kontekst.”

Projektteamet er foruden Kjaer & Richter, hovedentreprenør NCC, Christensen og Co, 1:1 Landskab, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og In-situ

Bofællesskabet Birkelunden

Bofællesskabet Birkelunden er netop afleveret til Boligselskabet Birkedalen. Byggeriet er opført som et rent træbyggeri.

Birkelunden består af 12 to-rums boliger til fysisk og psykisk handicappede samt fælles opholds- og servicearealer. De forskudte rækkehuse følger terrænspringet og indføjer sig på et smalt grundstykke imellem skoven og eksisterende bebyggelse.

Byggeriet er vundet i konkurrence med PN Erhvervsbyg som totalentreprenør i samarbejde med Kjaer & Richter og Sloth Møller.

Rejsegilde på IBA

Torsdag den 31. januar var der indbudt til rejsegilde på IBA i Kolding. Den nye bygning på 9.000 m² er klar til indflytning i august 2019. Rejsegildet blev fejret på markedspladsen, blandt dagens talere var næstformand for IBA’s bestyrelse Brian Stein, der med stolthed kunne se tilbage på, at han i 2016 var med til at vælge netop arkitektfirmaet Kjaer & Richters forslag. ”Det lever mere end op til, hvad tegningerne viste. Her er der ingen standarder - men kun unikke løsninger. Jeg er så stolt” siger han. Rektor Niels Egelund, der også var på talerstolen, var ligeledes tilfreds med udsigten til, at tidsplanen holder, så IBA får nøglerne til sit nye campus torsdag den 4. juli 2019. Dermed kan de 1400 fuldtidsstuderende og tusindvis af studerende på efter- og videreuddannelserne begynde på IBA’s nye campus til august.

Byggeriet er udformet af Kjaer & Richter i samarbejde med Hoffmann, Niras og Gustin.

Rejsegilde på Skolen i Bymidten

I 2016 vandt Kjaer & Richter sammen med Lyngkilde og 1:1 Landskab konkurrencen om Skolen i Bymidten i Helsingør. Mandag d. 14. januar blev rejsegildet for skolens nye bygninger fejret i den nye idrætshal, hvor alle skolens elever og lærere var samlet. Borgmester Benedikte Kiær, første viceborgmester Henrik Møller, Helsingør Kommune, og projektchef Poul Jørgensen fra entreprenørfirmaet Elindco holdt tale, efterfølgende underholdt elever fra Musikskolen.

Projektet Skolen i Bymidten omfatter ca. 9.000 kvadratmeter nybyggeri og ca. 6.000 kvadratmeter ombygning med renovering af 6 eksisterende bygninger og opførelse af 3 nye. De nye bygninger rummer blandt andet udskoling med værkstedsbygning og madskole, musikskole, idrætshal og tumlesal for indskolingen. De første elever flyttede ind i renoverede lokaler i starten af januar. Byggeriet forventes at stå færdigt inden årets udgang.

JULEN 2018

Alle vores samarbejdspartnere nye som gamle sendes de bedste ønsker for julen og det nye år.

Vi vil ligeledes benytte lejligheden til at sige tak for året 2018, et spændende år, hvor vi har åbnet afdelinger i både København og Aalborg.

Vi ser frem til mange nye og spændende projekter samt gode samarbejder i 2019.

 Receptionen holder lukket i uge 52.KJAER & RICHTER HAR VUNDET KONKURRENCEN OM ROLIGHEDSBØRNEHAVEN I THISTED

Den nye Rolighedsbørnehave er formgivet som en let aflæselige bygningsstruktur, med tydeligt definerede bygningsvoluminer, der understreges af de karakterskabende taghætter der vokser ud af landskabet og skaber denne særlige lille børneby.
En præcis arkitektur i skala og udtryk, der udspringer af stedets karakter og de omkringliggende typologier. Projektet er tegnet af Kjaer & Richter i samarbejde med Raabys Tegnestue og Frandsen & Søndergaard.