menu
close

AARHUS
Mejlgade 7
8000 Aarhus C

AALBORG
Hasserisvej 165
9000 Aalborg

KØBENHAVN
Flæsketorvet 75 3. sal
1711 København

TELEFONISK HENVENDELSE

Mandag-Torsdag 8.30-16.00
Fredag 8.30-15.30
+45 86 13 06 33

NYHEDER    PROJEKTER    TEGNESTUEN    KONTAKT    JOB

SOMMERFERIE 2019

Receptionen holder sommerferielukket i uge 29 og 30.

Tegnestuen kan kontaktes via mail eller direkte numre.

Kjaer & Richter ønsker alle en rigtig god sommer med en teaser fra IBA i Kolding, der indvies efter sommerferien.

VUNDET KONKURRENCE

Midt i hjertet af Nørrebro skal Københavns Kommune bygge en ny tre-sporet skole, ”GABYS”, med idrætshal og produktionskøkken. De Gamles BY Skole er den tredje skole, Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, vinder sammen med Christensen & Co og 1:1 Landskab. På baggrund af program og helhedsplan skal skolen udvikles i tæt samarbejde mellem bygherre, brugere og totalrådgiverteamet - og ikke mindst med stor respekt for de eksisterende kvaliteter og værdier i De Gamles By. Totalrådgiverteamet består desuden af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, og Teknologisk Institut. I de seneste to år har teamet vundet tre konkurrencer om læringsbyggeri. Udover ”GABYS” er det Læringshuset Nærheden i Høje Taastrup og ny Nordøst Amager Skole. Fælles fokus er innovative læringsmiljøer, hvor selve bygningerne fungerer som et læringsværktøj bl.a. med kreative værkstedsmiljøer. Skolens arkitektur og design bearbejdes som en læringspointe i sig selv med integrerede elementer, der motiverer til fysisk aktivitet og særlige pædagogiske nedslag, hvor eleverne lærer om energiforbrug, materialeudvikling og bæredygtighed.

Nyt Børne- og Sundhedshus

Vi har vundet opgaven om et nyt Børne- og Sundhedshus ved Globus 1 i Gellerup. Byggeriet skal indeholde daginstitution, sundheds- og lægepraksis med tilhørende træningsfaciliteter. Opgaven er vundet sammen med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Arkplan landskabsarkitekter.

Lodbjerg Fyr

Lodbjerg Fyr blev indviet lørdag den 25. maj 2019 efter en gennemgribende restaurering. Lodbjerg Fyr er en del at Nationalpark Thy, og er nu åben for publikum med adgang til fyrtårnet, udstillingen og kaffestuen.

Restaureringsprojektet er forankret i et partnerskab med Naturpark Thy og Thisted kommune med ekstern støtte fra Færchfonden, Realdania, Friluftsrådet og Nodea-fonden.

Nyt Plejehjem Klarup

I efteråret 2018 vandt vi opgaven om det nye plejehjem i Klarup. Efter et længere sagsbehandlingsforløb er opgaven nu igangsat.

Det nye demensegnede plejehjem får 75 plejeboliger med tilhørende serviceareal. Opgaven udføres i samarbejde med Sloth Møller og WAD landskabsarkitekter.

Vi har vundet den nye Nord-Øst Amager Skole i Holmbladskvarteret ved Kløvermarken på Amager

Citat fra dommerbetænkningen “er et indlevet forslag, som i fremragende grad opfylder byggeprogrammets ønsker og krav, og det demonstrerer en enestående evne til at skabe en velfungerende og moderne skolebygning, der med sin afklarede og veludviklede arkitektur på fremragende vis udstråler sit formål i tæt samspil med den urbane kontekst.”

Projektteamet er foruden Kjaer & Richter, totalentreprenør NCC, Christensen og Co, 1:1 Landskab, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og In-situ